Ocupații înrudite

Cunoștințe și activități comune ambelor ocupații


PRINCIPALELE DOMENII DE CUNOȘTINȚE:

  • alimente de baza, depozitarea lor
  • echipamente pentru berarii si baruri
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • lucrul cu casa de marcat
  • operarea restaurantelor, a vinariilor si a unor localuri similare, regualamente aplicabile
  • limba engleza
  • alimente de baza, depozitarea lor
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • modalitati de depozitare si protejare a marfurilor
  • realizarea inventarului
  • primirea marfurilor
  • proceduri pentru reclamatii si returnari, drepturile consumatorului
  • operarea hotelurilor si a altor spatii de cazare, regulamente aplicabile
  • operarea restaurantelor, a vinariilor si a unor localuri similare, regualamente aplicabile

ACTIVITĂȚI CARACTERISTICE:

  • caratul farfuriilor si servitul la mese
  • operarea masinilor, a echipamentului sau a panourilor de control
  • numarat
  • încasarea banilor
  • gestionare, organizare
  • planificare/ programare
  • achizitionarea
  • încheierea de tranzactii si acorduri
  • numarat
  • încasarea banilor