Ocupații înrudite

Cunoștințe și activități comune ambelor ocupații


PRINCIPALELE DOMENII DE CUNOȘTINȚE:

  • bazele chimiei
  • principiile lucrului cu chimicale
  • chimie
  • procese în industria chimica
  • masini si echipamente în industria chimica
  • automatizarea în industria chimica
  • tipuri, compozitie si proprietati ale materialelor plastice
  • tehnologia prepararii amestecurilor pentru mase plastice
  • tipuri, compozitie si proprietati ale cauciucului moale si dur
  • tehnologia prepararii amestecurilor de cauciuc
  • forme de medicamente (pulberi, lotiuni, creme, supozitoare, tablete, vaccinuri etc.)
  • tehnologia prepararii amestecurilor pentru produse farmaceutice
  • titei si produse din titei
  • tehnologia prelucrarii titeiului
  • management si planificare în industria chimica
  • instrumentatie si control în industria chimica
  • tehnologia fabricarii grasimilor si cosmeticelor
  • tehnologia fabricarii benzilor izolatoare cu pelicula de asfalt
  • biochimie
  • alimente de baza, depozitarea lor
  • bazele tehnologiei alimentelor
  • tehnolgoia prelucrarii carnii
  • tehnologia prelucrarii fainei
  • tehnologia prelucrarii laptelui
  • tehnologia produselor dulci
  • tehnologia productiei de bere si malt
  • tehnolovia fabricarii vinului
  • tehnologia conservelor
  • tehnologia fabricarii bauturilor spirtoase
  • tehnologia productiei de zahar si a altor produse de rafinare a zaharului
  • tehnologia produselor de panificatie
  • tehnologia brutariilor
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • chimie alimentara

ACTIVITĂȚI CARACTERISTICE:

  • dispecerat sau controlul operativ al proceselor
  • gestionare, organizare
  • controlul functiilor masinilor si echipamentelor
  • dispecerat sau controlul operativ al proceselor
  • gestionare, organizare
  • controlul functiilor masinilor si echipamentelor