Ocupații înrudite

Cunoștințe și activități comune ambelor ocupații


PRINCIPALELE DOMENII DE CUNOȘTINȚE:

  • alimente de baza, depozitarea lor
  • tehnologia prelucrarii fainei
  • tehnologia produselor de patiserie
  • masini si echipamente pentru prelucrarea fainii
  • tehnologia brutariilor
  • masini si echipamente pentru brutarii
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • biochimie
  • alimente de baza, depozitarea lor
  • bazele tehnologiei alimentelor
  • tehnolgoia prelucrarii carnii
  • tehnologia prelucrarii fainei
  • tehnologia prelucrarii laptelui
  • tehnologia produselor dulci
  • tehnologia productiei de bere si malt
  • tehnolovia fabricarii vinului
  • tehnologia conservelor
  • tehnologia fabricarii bauturilor spirtoase
  • tehnologia productiei de zahar si a altor produse de rafinare a zaharului
  • tehnologia produselor de panificatie
  • tehnologia brutariilor
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • chimie alimentara

ACTIVITĂȚI CARACTERISTICE:

  • amestecuri
  • masurare si testare
  • operarea masinilor, a echipamentului sau a panourilor de control
  • dispecerat sau controlul operativ al proceselor
  • gestionare, organizare
  • controlul functiilor masinilor si echipamentelor