Ocupații înrudite

Cunoștințe și activități comune ambelor ocupații


PRINCIPALELE DOMENII DE CUNOȘTINȚE:

  • alimente de baza, depozitarea lor
  • igiena produselor alimentare si a mâncarii
  • conducerea afacerilor
  • modalitati de depozitare si protejare a marfurilor
  • organizarea operatiunilor întreprinderii, întretinerea de baza
  • realizarea inventarului
  • primirea marfurilor
  • proceduri pentru reclamatii si returnari, drepturile consumatorului
  • operarea hotelurilor si a altor spatii de cazare, regulamente aplicabile
  • operarea restaurantelor, a vinariilor si a unor localuri similare, regualamente aplicabile
  • operarea cazinourilor si a salilor de jocuri, regulamente aplicabile
  • ruleta si alte jocuri de cazino
  • alimente de baza, depozitarea lor
  • retete si proceduri pentru prepararea mâncarurilor
  • aparate si echipamente pentru bucatarie

ACTIVITĂȚI CARACTERISTICE:

  • gestionare, organizare
  • planificare/ programare
  • achizitionarea
  • încheierea de tranzactii si acorduri
  • numarat
  • încasarea banilor
  • caratul farfuriilor si servitul la mese
  • curatenie, spalat
  • modelare, slefuire, taiere cu unelte manuale
  • amestecuri
  • operarea masinilor, a echipamentului sau a panourilor de control
  • îngrijirea
  • achizitionarea
  • numarat
  • încasarea banilor