Muncitor în confectii metalice

Muncitor în confectii metalice

 Atelier cu strunguri manuale
 Atelier cu strunguri manuale  Așezarea obiectelor prelucrate la strung în tăvi de plastic  Inserarea unui produs în strungul automat  Șlefuirea frezei rotative pe un dispozitiv de ascuțire  Controlul ascuțimii ferăstrăului pentru metal pe ascuțitoarea automată  Șlefuirea frezelor cu coadă  Șlefuirea sfredelului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Activitatea consta într-o munca mai putin solicitanta, cum ar fi operatiuni de turnare, gaurire, matritare si de debavurare a metalelor.

Care sunt îndatoririle postului? Activitatile constau în supravegherea masinilor deja reglate pentru corectarea parametrilor (de exemplu, strunguri, masini de ascutit, taiat, perforat, debavurare a metalelor, diferite masini automate si semiautomate etc.) - sa înlocuiasca piesele de schimb pe masinile-unelte, sa fixeze materialele, sa masoare cu dispozitive de masurat fixe si cu sublerul, sa faca ajustari simple la masinile-unelte, sa proceseze manual anumite piese de lucru, ca sarcina auxiliara (adica manipularea materialului si produsului, transportarea etc.), sa faca operatiuni de curatenie în atelier, precum si a masinilor de lucru.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere de constructii si în uzine, unde conditiile de lucru implica lucrul cu grasimi, în zgomot si praf; sa se tina seama uneori de necesitatea lucrului în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cel mai des folosite instrumente sunt strungul, masina de ascutit si alte masini de debavurat, unele din ele semiautomate, altele complet automate. Metalele sunt materia prima de procesat.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Calificarea ceruta pentru aceasta meserie este scolarizarea pâna la nivelul de muncitor calificat; se cere imaginatie tehnica, o conditie fizica generala buna si capacitatea de a reactiona rapid.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?