Artist plastic (pictor, grafician)

Artist plastic (pictor, grafician)

Pictură în ulei după un model real
Pictură în ulei după un model real Întinderea pânzei Amestecarea vopselelor Pregătirea suprafeței pentru pictat Pictură cu pensula Pictură de format mare cu acril Compararea unui tablou cu modelul fotografic

Cine sunt si cu ce se ocupa? Artistul plastic foloseste linia si culoarea pentru a reda diferite forme spatiale în spatiul bidimensional al operei sale de arta figurativa. Operele de arta pot include portrete, natura moarta, peisaje, tablouri istorice si religioase si multe altele. În esenta, "artele frumoase" reprezinta o arta produsa pentru propria satisfactie si nu pentru ca ar fi ceva functional sau folositor. Cu toate acestea, artistii trebuie sa traiasca din operele lor, desi putini pot trai numai din aceasta meserie, iar multi sunt implicati în munca de predare sau în alte domenii. Artistii plastici de obicei sunt liber profesionisti.

Care sunt îndatoririle postului? Artistii lucreaza de obicei în atelierele lor personale. Pot face schite si alte studii pentru a-si dezvolta ideile înainte de a se apuca de proiectul propriu-zis, eventual studiind sau concentrându-se asupra unui anumit subiect sau grup de obiecte sau materiale. Executa desene, picturi si alte tipuri de lucrari, în functie de conceptia si ideile lor despre arta, despre semnificatia si posibilitatile ei.

Pot fi invitati sa colaboreze la proiecte mari (comenzi) si munca lor poate fi regasita ca parte a proiectului unui complex arhitectural sau reflectata într-un proiect mai amplu în cadrul unui context figurativ mai amplu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere proprii dar adesea si afara. De cele mai multe ori, artistii plastici sunt liber profesionisti, dar pot lucra si ca profesori.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Mijloace de creatie, o gama ampla de ustensile pentru desen si pictura pornind de la cele clasice (creioane, penite, pensule culori în ulei si pastel, hârtie, hârtie, pânza si lemn), combinatii de tehnologii noi (culori plastice sau luminescente) si pâna la programe de grafica si desen pe calculator (tehnologie computerizata, de film si de televiziune etc.).

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?