Sculptor

Sculptor

Cizelarea unei statui din bronz
Cizelarea unei statui din bronz Pregătirea statuii pentru a fi așezată pe soclu Miniatură ce va orna o icoană Finisarea unei miniaturi din fildeș Modelarea unui crucifix Curășarea argintului ce va orna o icoană de lemn Executarea matriței pentru o ramă de icoană

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sculptorul este artistul care creeaza diferite obiecte, figuri sau fenomene sub forma unor obiecte tridimensionale. Sculptorul de obicei este liber profesionist dar poate lucra si ca profesor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa modeleze, sa sculpteze, sa daltuiasca, sa fasoneze, sa toarne o varietate larga de materiale cum ar fi metale, piatra sau argila si alte materiale. Acesta expune rezultatul muncii sale artistice în expozitii si la alte evenimente artistice (spectacole, anumite festivitati etc.) pe baza carora poate fi invitat sa coopereze cu alti artisti la proiecte, unde i se comanda lucrari destinate unui complex artistic mai larg.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere. Mediul de lucru necesita spatiu si echipament tehnologic. Pe lânga o camera separata, linistita, menita pentru executarea schitelor si a machetelor, sculptorul are nevoie de un spatiu destul de mare pentru a transpune modelul din lut sau ipsos în materialele definitive ale sculpturii (piatra, lemn sau bronz etc.). Treptat, turnarea în bronz si, partial, sculpturile din piatra, s-au separat, în timp ce noile echipamente din atelierele sculptorilor moderni permit, de exemplu, sudura, procesarea de materiale plastice si folosirea altor tehnologii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Toate acestea au o influenta considerabila asupra utilizarii instrumentelor de lucru care include, pe lânga ustensilele traditionale - dalta, ciocanul, spatula pentru modelare, cutite pentru sculptura în lemn, ipsos si lut - si tehnologii si materiale tipice mai mult pentru un atelier de forja sau sudura.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti talent pentru artele frumoase în primul rând, sa aveti o conditie fizica buna, dexteritate manuala, sa cunoasteti tehnologiile noi, materialele inovatoare, sa cunoasteti istoria artelor, istoricul procedurilor tehnologice si folosirea lor, sa aveti simt al detaliului si al spatiului. Aveti nevoie de asemenea de o diploma de facultate cu specializare în arte frumoase sau ceva similar cu specializare în sculptura.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?