Etnograf

Etnograf

Cercetarea unei țesături vechi
Cercetarea unei țesături vechi Studierea unor broderii Obiecte de lemn colecționate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Etnograful presteaza munca de cercetare comparativa cu privire (mai ales) la aspectele culturilor pre-industriale ne-occidentale si ale modului de viata actual al comunitatilor din toate categoriile: sociale, etnice, politice, regionale si geografice. Studiul folclorului formeaza o parte independenta a etnografiei; studiaza literatura, dansul si muzica populara. Oportunitatile ocupationale sunt în institute de cercetare, la universitati cu specializarea respectiva, în muzee, în localuri de educatie publica si în diferite birouri editoriale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa colecteze pe perioada muncii de teren diferite produse, dovezi ale culturii materiale (îmbracaminte, articole de uz zilnic), sa studieze cultura intelectuala (literatura populara, conceptia despre lume, credintele religioase), sa faca studii de cultura sociala (relatii sociale, obiceiuri si datini). Dupa clasificarea materialului colectat sa analizeze si sa includa constatarile într-un context inter-cultural si istoric mai larg, eventual cautând raspunsuri pentru a elucida legile dezvoltarii culturii si a comportamentului social.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca unui etnograf se desfasoara atât în birou cât si pe teren. Munca implica frecvent contacte cu alti oameni si deplasari.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile de scris, instrumente de înregistrat si echipament fotografic, carti si biblioteci.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate sau o facultate de arte în domeniul etnografiei, etnologiei, sau eventual în combinatie cu o facultate de limbi straine sau alta universitate în domeniu. Cunoasterea limbilor straine este recomandata.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?