Cârciumar / hangiu

Cârciumar / hangiu

Pregătirea unei mese cu specific italian
Pregătirea unei mese cu specific italian Alegerea unui pește pentru masa unor oaspeti

Cine sunt si cu ce se ocupa? Cârciumarul administreaza o cârciuma sau un loc similar unde se pregateste si se serveste mâncare si bauturi, este persoana care îi serveste pe oaspeti si ofera si servicii de cazare.

Oportunitati ocupationale exista în toate tipurile de restaurante, hoteluri si alte localuri care ofera cazare, dar si în unitati tip restaurant, cum sunt cele de la bordul navelor, vagoane restaurant din trenuri, în gradini restaurant sau oriunde altundeva unde se ofera si cazare. Termenul de "manager de catering" este folosit acolo unde livrarea de mâncaruri si bauturi reprezinta principala preocupare; în hotelurile mai mari munca poate fi divizata între "managerul de hotel" care conduce tot localul si personalul "de la bar" sau "personalul de la bucatarie" care asigura servicii în aceste domenii, în timp ce un "administrator" specializat organizeaza "cameristele" care au grija de camere, paturi etc. Termenul de "cârciumar" / hangita sau hangiu se refera în general la localurile mici si la casele de oaspeti adesea în proprietatea persoanelor care le deservesc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca mese calde si reci, sa serveasca semi-preparatele, sa serveasca bauturi calde si reci. Sa pregateasca meniuri dietetice. Sa primeasca comenzi, sa dea informatii oaspetilor, sa le dea sfaturi cu privire la mâncaruri si bauturi, sa asiste independent oaspetii, sa încaseze contravaloarea serviciilor folosind un aparat de marcat electronic, sa colecteze bani si sa dea chitante. Sa pregateasca meniuri. Sa respecte reglementarile cu privire la sanatatea si protectia muncii la locul de munca; întrucât lucreaza cu alimente, trebuie sa respecte reglementarile cu privire la siguranta alimentara si regulamentele înrudite.

Sa lucreze cu echipament tehnic pentru a tine înregistrarile administrative în întreprinderile de alimentatie publica. Sa aiba grija de camerele de încaperile comune din caselor de oaspeti si pensiuni sau din alte cladiri de cazare de acest gen, inclusiv de mobilier, de curatirea acestuia, de înlocuirea lenjeriei de pat, a prosoapelor si a altor accesorii. Sa tina evidenta bunurilor folosite din mini-bar. Sa cunoasca bine cel putin o limba straina, sa fie capabil sa se exprime fluent oral si în scris în acea limba.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în interior, uneori si în exterior, când e vreme frumoasa. Se lucreaza în schimburi, de obicei si în zilele de odihna si de sarbatori. Raspunde financiar pentru materiile prime, produsele, bunurile, mobilierul si echipamentul din unitatea sa.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?