Ofiter de stare civilă

Ofiter de stare civilă

Oficierea unei ceremonii de căsătorie
Oficierea unei ceremonii de căsătorie Întocmirea certificatului de căsătorie

Cine sunt si cu ce se ocupa? Functionarul de stare civila tine evidenta nasterilor, deceselor si casatoriilor, elibereaza certificatele necesare si oficiaza ceremoniile de casatorie. Oportunitatile ocupationale sunt în serviciile publice, la starea civila sau poate lucra la departamentul respectiv al administratiei locale si regionale de stat sau în unitati ale autoritatilor locale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa tina registrul nasterilor, deceselor, casatoriilor conform cu reglementarile în vigoare, sa emita extrase din registre pentru a fi folosite în tara si peste hotare (de ex., certificate de nastere, de casatorie, de deces), sa încheie casatorii pe baza documentelor primite de la persoanele care se casatoresc, sa pregateasca efectuarea ceremoniei de casatorie, sa accepte declaratia consensuala comuna de paternitate din partea parintilor nou nascutului, sa înregistreze în registru nasterile, sa primeasca declaratia comuna a parintilor cu privire la alegerea cetateniei pentru un copil, în conformitate cu întelegerile si acordurile internationale în vigoare, sa permita efectuarea ceremoniei de casatorie la o alta locatie decât domiciliul permanent, sa analizeze cererile de scutire de prezentarea documentelor cerute pentru ceremonia de casatorie daca acestea sunt greu de obtinut, sa primeasca declaratia consensuala de paternitate facuta de parintii unui copil nascut în afara casatoriei sa ia hotarâri cu privire la schimbarea de nume si prenume etc.

În anumite tari aceste activitati pot varia într-un fel sau altul în functie de legile si reglementarile nationale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În biroul ofiterului de stare civila, unde mediul de lucru este în general confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si copiator, documente oficiale si instrumente de scris.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?