Operator masini unelte controlate numeric

Operator masini unelte controlate numeric

Cine sunt si cu ce se ocupa? Un astfel de operator de masini si roboti industriali pune în functiune, regleaza, programeaza si repara componentele mecanice si electronice ale masinilor de productie controlate digital. Acestea pot fi masini individuale de productie, linii de productie, complexe automate de productie, în care o parte din masinile de productie - eventual roboti industriali - sunt integrate într-un ansamblu. Întregul sistem este controlat prin computer.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa foloseasca documentatia tehnica si procedeele tehnologice cu privire la productia respectivelor masini. Pe perioada procesului de programare a masinilor controlate digital, operatorul îsi foloseste cunostintele de inginerie si tehnologie în domeniul, aplica solutiile structurale ale robotilor, în conformitate cu documentatia tehnica si standardele existente. Poate coordona productia unei mari varietati de masini si în ca de defectiuni profita de asistenta specialistilor din respectivul domeniu.

În colaborare cu centrul tehnic si de control acesta conduce operatiunilor dintr-o uzina în care masinile controlate digital si robotii asigura functionarea în bune conditii a procesului de productie

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Lucreaza în companii moderne, în conditii relativ favorabile (lumina, aer conditionat, si poate sta jos în timp ce îsi desfasoara activitatea). Se lucreaza uneori în zgomotul rezultat de la masinile folosite.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Panouri de control pentru masini si complexul în întregime.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?