Politolog

Politolog

Colectarea documentelor de studiu
Colectarea documentelor de studiu Arhivarea documentelor politice Întocmirea documentației necesare autorizării construcției Verificarea proiectul structurii unei noi clădiri Executarea delimitărilor necesare organizării unui nou șantier

Cine sunt si cu ce se ocupa? Politologul studiaza structura sistemelor politice, sociale si economice, cu o atentie speciala pentru relatiile dintre elementele individuale ale sistemului. Mai simplu spus, acesta examineaza modul în care este administrata societatea, formele acesteia, organizarea si obiectivele societatii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa examineze istoricul si programele diferitelor organizatii, partide sau miscari sociale; sa analizeze relatiile dintre institutiile guvernamentale si grupurile sociale, precum si continutul si cursul proceselor de luare a deciziilor. Analizeaza rezultatele istorice si empirice ale cercetarilor asupra anumitor probleme politice individuale dintr-o anumita tara (sau mai multe tari) si compara rezultatele cu solutiile adoptate în alte tari. În politica internationala, politologul studiaza motivele istorice, economice si sociale ale conflictelor internationale, pozitia si rolul statelor sau al comunitatilor statale din cadrul sistemului international.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Oportunitati ocupationale sunt în cercetare sau ca profesor la universitate. Totusi, politologul poate lucra în diferite zone ale vietii publice si sociale, cum sunt de exemplu serviciile de relatii cu strainatatea. Conditiile de lucru sunt de obicei confortabile; se lucreaza în majoritatea timpului în birou.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia informatica, biblioteci, arhive, se lucreaza cu documente actuale si istorice si cu înregistrari.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate - de arte sau de stiinte sociale. Munca de analist politic este o munca solicitanta din punct de vedere intelectual. Necesita o gândire logica si critica avansata, o memorie excelenta, abilitate de exprimare (atât verbal cât si în scris), cunoasterea a cel putin unei limbi straine. Alti factori importanti sunt abilitati pentru contact social si inter-personal si talent special pentru aparitii în public.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?