Inginer proiectant de sisteme electrice si energetice

Inginer proiectant de sisteme electrice si energetice

Verificarea parametrilor tabloului de comandă
Verificarea parametrilor tabloului de comandă Proiectarea unui tablou de comandă - calcularea parametrilor tehnici Proiectarea unui tablou de comandă - înregistrarea datelor tehnice Elaborarea unui program de calculator Studierea proiectelor implementate anterior Verificarea tabloului de bord nou instalat Verificarea valorilor măsurate de tabloul de bord Verificarea componentelor electrotehnice Căutarea de informații cu privire la standardele guvernamentale

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria înseamna crearea de concepte si planuri pentru sistemele electro-tehnice si instalatiile energetice. De regula, acestea sunt instalatiile pentru productia si distributia de energie electrica, pentru echipamente actionate electric, pentru masini unelte, alarme electrice si sisteme de control, specificatii pentru planuri si echipament electric folosit în conditii de operare dificile (praf, explozivi, umiditate, temperaturi înalte).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: inginerul proiectant de sisteme electrice si energetice coopereaza în stabilirea ariei de cuprindere a unor proiecte mari de investitii. Lucreaza în echipa cu inginerii proiectanti din domeniile analoge, cu inginerul sef de proiect, uneori si cu investitorii. Eficienta muncii lor este direct proportionala cu capacitatea de a obtine si de a da la timp informatii, cu eficienta în aducerea la zi a bazei de date tehnice si economice si cu capacitatea de a-si evalua creatiile din domeniu.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În uzine electrice si de producere a energiei, în special în birouri. Echipamentul electric ca atare este folosit totusi în conditii de operare destul de dificile (praf, substante explozive, umiditate, temperaturi înalte).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia informatizata si echipament uzual de birou si de proiectare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Aveti nevoie de studii superioare cu specializare în inginerie electrica sau o universitate tehnica, eventual un certificat de calificare în profil electro-tehnic de la o scoala secundara sau de meserii. Este o profesie foarte solicitanta din punct de vedere intelectual. Trebuie sa aveti o gândire tehnica, imaginatie spatiala si creativitate tehnica. Sunt indispensabile aptitudinile de organizator si de coordonator si capacitatea de lucru în echipa. Importanta este si independenta de gândire, precizia, abilitatea de a va concentra si rabdarea.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?