Statistician

Statistician

Analizarea și compararea datelor
Analizarea și compararea datelor Studiul ofertelor ocupaționale existente pe piața muncii

Cine sunt si cu ce se ocupa? Statisticianul colecteaza, analizeaza si interpreteaza datele cantitative care sunt folosite de autoritatile guvernamentale, de oamenii de stiinta, de medici si altii. Metodele de lucru se bazeaza pe teoria probabilitatii, iar statisticienii contribuie la analiza diferitelor fenomene si îi ajuta pe altii sa ia decizii în cunostinta de cauza cu privire la acestea. Un statistician poate gasi oportunitati ocupationale în managementul economic, statistica, contabilitate sau companii de asigurari, poate lucra în institute de cercetare sau ca broker de bursa. Multi dintre ei totusi lucreaza pentru departamentele guvernamentale sau în serviciile publice.

Care sunt îndatoririle postului? Statisticianul colecteaza si analizeaza date, identifica tendinte, valideaza sau invalideaza anumite concluzii, face studii comparative, informari despre politica si activitati.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, într-un mediu destul de confortabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Metodologie de examinare si procesare a datelor (cercetari statistice de masa, metode de clasificare, valori medii, metode de reprezentare grafica). Tehnologia informatica reprezinta unul din principalele instrumente.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare cu specializare în matematica sau direct în statistica, sau sa fi terminat o facultate de stiinte, de matematica si/sau de fizica. Munca este extrem de solicitanta intelectual si necesita gândire logica avansata, capacitate de gândire abstracta, putere de analiza si sinteza a cunostintelor si abilitatea de a aplica creativ solutia la o anumita problema particulara. Rabdarea si precizia sunt lucruri imperative în aceasta meserie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?