Consultant de imagine

Consultant de imagine

Aranjarea coafurii unei prezentatoare de modă
Aranjarea coafurii unei prezentatoare de modă Taparea părului unui manechin

Cine sunt si cu ce se ocupa? Consultantul de imagine lucreaza pentru a obtine cea mai buna "imagine" (înfatisare, îmbracaminte, stil de comportament si prezentare) pentru un client în ceea ce priveste viata sa personala si profesionala.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze în primul rând în calitate de consultant care stie sa analizeze chipul, silueta clientului, comportamentul, ocupatia acestuia etc., pentru a descoperi ce "imagine" este adecvata pentru clientul sau. Exista deja programe de calculator care pot face acest lucru - de exemplu gasirea stilului de coafura pentru un anumit complex facial. Consultantul recomanda clientului coafura, fardul, cosmeticele, îmbracamintea, mimica, expresia faciala etc. Acesta poate oferi nu numai sfaturi ci poate sa contribuie la felul cum arata clientul - prin tratamente cosmetice, pregatirea si aplicarea de masti faciale, prin fardarea clientului, coafarea clientului, manichiura, masaj etc. Consultantii de imagine dau si sfaturi cu privire la stilul de viata, în general.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În saloane de consultanta sau în spatii similare. Daca consultantul ofera servicii cosmetice, acesta intra în contact cu anumite substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Exprimarea verbala, computerul, cosmeticele, ustensilele pentru coafura si manichiura (aparaturi pentru tratamente cu abur, uscatoare de par, lampi, lupe, paturi pliante, masti faciale, creme, farduri si diferite ustensile manuale cum sunt foarfeci si pieptene).

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti bun gust, rabdare, un comportament elevat, abilitatea de a trata oamenii cu tact, abilitatea de a va pune în locul clientului, mâini dibace si un ochi format pentru detaliu.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?