Muncitor în combaterea parazitilor si dăunătorilor

Muncitor în combaterea parazitilor si dăunătorilor

Dezinfectarea unei săli de mese
Dezinfectarea unei săli de mese Împrăștierea de substanțe împotriva gândacilor și țânțarilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Obligatiile sunt de a dezinfecta (de a asigura protectia contra bacteriilor si a altor microorganisme si împotriva insectelor) si de a extermina soareci si alti daunatori. Este cunoscut si sub numele de functionar responsabil combaterea daunatorilor, daca aceasta este sarcina principala.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa se îngrijeasca si sa ia masuri de protectie împotriva bolilor infectioase. Ia esantioane din locurile afectate de infectii, insecte sau alti daunatori, delimiteaza si marcheaza zonele dezinfectate, stabileste exterminarea daunatorilor sau reducerea populatiei acestora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În spitale, cabinete medicale, sanatorii, locuinte, în aer liber (de exemplu, atunci când se monitorizeaza incidenta capuselor). Contactul cu diverse boli, otravuri si substante chimice poate duce la un grad ridicat de risc.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Substante dezinfectante, otravuri, capcane, gaze si dispozitive de diagnosticare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa fiti o persoana care întretine curatenia si care lucreaza metodic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?