Proiectant industrial (industria lemnului si mobilei)

Proiectant industrial (industria lemnului si mobilei)

Efectuarea de măsurători pentru realizarea unui dulap
Efectuarea de măsurători pentru realizarea unui dulap Redactarea instrucțiunilor de folosire a mobilierului Folosirea programelor pe calculator pentru desene tehnice

Cine sunt si cu ce se ocupa? Proiectantii industriali din industria lemnului si a mobilei lucreaza la planuri pentru dezvoltarea de produse noi, în special mobilier si accesorii de mobilier. Totusi, lemnul nu este singurul material cu care se lucreaza, acesta este combinat cu materiale plastice, metale, textile si piele.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa elaboreze proiectul optim pentru produse noi, sa selecteze materialele adecvate, sa selecteze componentele care urmeaza a fi folosite la produsele proiectate (cum sunt încuietori, mânere), sa faca calculatii si sa determine conditiile tehnice, sa hotarasca normele si proportiile, calitatea materialului folosit etc., sa coopereze cu inginerii de tehnologie, care propun tehnicile de productie, prelucrarea generala a schitelor tehnice si alte date legate de executarea întregului ansamblu si a componentelor separate ale produselor noi, sa schimbe documentatia existenta, sa pregateasca descrierea si instructiunile de utilizare, sa conduca echipa de constructori.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri de proiectare, în birouri sau ateliere de desen.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamente si instrumente de desen, computere (CAD).

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala, sau sa aveti studii superioare cu specializare în industria lemnului sau constructii sau constructii de masini, sa aveti cunostinte tehnice, inventivitate si creativitate, simt spatial, precizie si capacitate de adaptare la cunostinte noi. Unii proiectanti pot preda ca profesori în scoli de arta, scoli de desen si licee de profil.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?