Tehnolog organizarea muncii (industria lemnului si mobilei)

Tehnolog organizarea muncii (industria lemnului si mobilei)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Un astfel de functionar stabileste resursele necesare pentru diferite proceduri de lucru în ceea ce priveste timpul si numarul de lucratori, pentru stabilirea celei mai eficiente metode de productie. Elaboreaza norme pentru planificarea sarcinilor individuale, si le repartizeaza muncitorilor. Functionarul responsabil cu "tehnologia muncii" este un termen general folosit atunci când este vorba de analiza muncii de productie, în timp de functionarul responsabil cu "organizarea si metodele " este cel care studiaza munca în domeniul comercial si munca de birou.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze procedee de lucru individual din productie si alte activitati desfasurate de echipe de muncitori calificati, sa faca studii de caz - sa studieze normele existente pentru consumul de munca, timpul si numarul de muncitori pentru fiecare sarcina si proces în parte - sa analizeze îndeplinirea normelor - sa calculeze si sa proceseze normele noi pentru consumul de munca, timpul si numarul de muncitori - sa stabileasca proceduri noi mai eficace de lucru care duc la cresterea productivitatii muncii, a organizarii muncii - sa elaboreze norme pentru consumul de lucru, timpul si numarul de lucratori - sa coopereze cu tehnologii, planificatorii de ateliere, cu dispecerii de productie, cu maistrii si directorii de productie. Sa gaseasca de solutii pentru problemele existente si sa faca recomandari pentru eventuale schimbari. Sa estimeze costurile proiectelor noi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, fabrici si diferite ateliere, unde se lucreaza în praf si zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În general computere (pentru analiza datelor), cronometru sau ceas si echipament uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu sau o facultate cu specializare în industria lemnului sau cel putin sa aveti studii economice, sa aveti abilitatea de a evalua si a planifica performante de lucru, abilitatea de a lucra metodic, aptitudini pentru calcule matematice si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?