Tehnolog industria lemnului

Tehnolog industria lemnului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul din industria lemnului stabileste si precizeaza aspectele tehnologice din procesul de productie din cadrul acestei industrii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa determine procedurile tehnologice pentru productia de componente individuale, produse complete sau pentru alte produse - sa stabileasca organizarea, procedura si conditiile tehnice de productie - sa stabileasca cerintele de achizitie pentru echipamente de productie si operationale, masini, instrumente si agenti pentru procesele de productie respective - sa întocmeasca o lista cu cantitatea si tipul de materiale, control de calitate - sa gaseasca planul de proiect optim, în cooperare cu producatorii, tinând seama de aspectele tehnologice ale productiei etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, uneori în fabrici de prelucrare a lemnului sau în fabrici de mobila, unde se lucreaza în zgomot si praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament de birou, exprimarea verbala, uneori aparate de masurat si tehnologie de control.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate cu specializare în industria lemnului, sa aveti cunostinte tehnice, imaginatie, calitati de organizator si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?