Tehnolog chimist

Tehnolog chimist

Titrarea clorului activ cu tiosulfat de sodiu cu ajutorul unei biurete digitale
Titrarea clorului activ cu tiosulfat de sodiu cu ajutorul unei biurete digitale Procesarea statistică a datelor analitice cu privire la producția de dezinfectanți Prelevarea unei probe de detergent dintr-un reactor chimic Măsurarea valorii pH într-o probă de detergent Măsurarea tensiunii de suprafață cu ajutorul unui tensiometru Citirea rezultatelor măsurătorilor cu ajutorul tensiometrului Monitorizarea procesului chimic în timpul producerii unui detergent Verificarea volumului de apă măsurat Prepararea unui certificat analitic al produsului Un pH-metru portativ

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul din industria chimica stabileste si precizeaza aspectele tehnologice ale proceselor de productie din industria chimica.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa stabileasca proceduri tehnologice pentru diferite tipuri de produse chimice - sa stabileasca organizarea, procedura si conditiile tehnice de productie - sa stabileasca cerintele pentru achizitia de echipament si masini folosite în productie si în operare - sa întocmeasca o lista cu cantitatea si tipul de materiale, sa monitorizeze calitatea acestora - sa supravegheze procesul de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si în uzine chimice, unde se lucreaza în contact cu substante chimice si uneori în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament de birou, exprimarea verbala, aparate de masura si control.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate cu specializare în chimie, sa aveti cunostinte tehnice, imaginatie, calitati de organizator si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?