Tehnolog industria alimentară

Tehnolog industria alimentară

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul din industria alimentara stabileste si precizeaza aspectele tehnologice ale procesului de productie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa stabileasca procedurile tehnologice pentru producerea de diferite produse alimentare - sa determine organizarea, procedura si conditiile tehnice de productie - sa determine cerintele de achizitie de echipament si masini folosite în productie si sectorul operativ - sa întocmeasca liste cu cantitati si tipuri de materii prime, sa monitorizeze calitatea lor - sa supravegheze productia.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si fabrici de produse alimentare unde se lucreaza în contact cu grasimi, la temperaturi înalte, în vapori, miros de substante chimice si adesea în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament de birou, exprimarea verbala, aparate de masurat si de control.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate cu specializare în industria alimentara sau chimica, sa aveti cunostinte tehnice, imaginatie, calitati de organizator si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?