Tehnolog (inginerie mecanică)

Tehnolog (inginerie mecanică)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul din ingineria mecanica stabileste si precizeaza tehnologiile din procesele de productie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa determine procedurile tehnologice pentru productia componentelor de masini individuale si totale - sa determine conditiile, procedeele si tehnica de productie - sa determine cerintele de achizitie de echipament de productie si operational, de masini, instrumente si agenti pentru procesele respective de productie - sa întocmeasca liste cu tipurile si cantitatile de materiale, sa faca controlul calitatii - sa determine schimbari tehnologice - sa coopereze cu alte persoane în gasirea schitei optime cu privire la aspectele tehnologice de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, uneori în uzine, unde se lucreaza în zgomot si praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament de birou, exprimarea verbala, uneori tehnologie de masura si de control.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate în domeniul inginerie mecanica, inginerie tehnica, sa aveti imaginatie, aptitudini de organizator si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?