Tehnolog organizarea muncii (industria textilă)

Tehnolog organizarea muncii (industria textilă)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Functionarul care se ocupa cu tehnologia muncii / organizarea si metodele de lucru stabileste resursele necesare pentru diferitele procedee de lucru sub aspectul timpului si al numarului de muncitori necesari pentru stabilirea celor mai eficiente metode de productie. Stabileste normele de lucru pentru sarcinile fiecarui individ si le distribuie pe fiecare muncitor în parte. Functionar cu "tehnologia muncii" este termenul generic folosit atunci când ocupatia se refera la analiza productiei, în timp de functionarii "de organizare si metode de lucru" sunt cei care studiaza munca operativa si de birou si pe lucratorii acestora.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze procedurile individuale de lucru, de obicei în cadrul productiei sau în alte activitati ale muncitorilor calificati, sa faca studii de timp si miscare - sa studieze normele existente sub aspectul consumului de munca, al duratei si numarului de muncitori necesari pentru fiecare sarcina si proces individual - sa analizeze îndeplinirea normelor - sa calculeze si sa proceseze normele noi sub aspectul consumului de munca, al duratei si numarului de muncitori - sa stabileasca proceduri de lucru mai eficace care sa duca la cresterea productivitatii muncii - sa emita seturi de norme cu privire la consumul de munca, timp si numar de muncitori - sa coopereze cu tehnologii, planificatorii de atelier, cu dispecerii de productie, cu maistrii si cu directorii de productie. Sa caute solutii pentru problemele existente si sa faca recomandari de schimbare. Sa estimeze costul noilor proiecte.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, fabrici si diferite ateliere unde se lucreaza în praf si în contact cu substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În general computere (care analizeaza date), cronometru sau ceas, si echipament uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, liceul sau o facultate cu specializare în inginerie mecanica industriala sau cel putin sa aveti studii economice, sa aveti abilitatea de a evalua performantele de munca, abilitatea de a lucra metodic, înclinatii spre calcule matematice si precizie.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?