Director de productie (industria alimentară)

Director de productie (industria alimentară)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Directorul de productie din industria alimentara coordoneaza productia sau operatiunile de productie conform planurilor prin emiterea de ordine si instructiuni.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa întocmeasca planuri de productie sau planuri operative conform comenzilor si contractelor, sa întocmeasca grafice de vânzari, liste cu capacitatea locurilor de munca, a uzinelor, liste cu numarul de unitati si echipamente tehnologice, în conformitate cu capacitatile de productie, sa stabileasca date limita la subcontractare - sa asigure folosirea optima a productiei, operatiunilor si capacitatilor de lucru - sa monitorizeze continuu si sa controleze îndeplinirea planurilor, sa schimbe planuri si sa hotarasca asupra vânzarilor, tehnologiei, conditiilor tehnice, aprovizionarii, conditiilor de lucru etc. - sa asigure continuitatea productiei si operativitatea - sa întocmeasca planuri de coordonare pentru productie si pentru departamentele din companie, cum ar fi departamentul de aprovizionare, distributie, transport, departamentul tehnic, toate implicate în pregatirea productiei, în standardizare si folosirea de control automat si sisteme de lucru pentru planuri operative, pentru emiterea de comenzi cu privire la productie si operare, pentru planificarea capacitatii de productie, sa tina evidenta consumului de materiale, a orelor lucrate, a capacitatilor folosite, a productiei si performantelor obtinute, a vânzarilor efectuate, a proiectelor terminate etc. - sa proceseze documentatia sub forma de rapoarte si documente.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri sau direct în fabrici alimentare. Contactul cu substante chimice, grasimi, temperaturi înalte, mirosuri si uneori munca în schimburi sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Computere si echipament normal de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate cu profil de industrie alimentara, sa aveti aptitudini de organizator, cunostinte tehnice, sa va impuneti autoritatea si sa aveti abilitatea de a lucra cu oamenii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?