Evaluator

Evaluator

Monitorizarea evoluției preturilor
Monitorizarea evoluției preturilor Analizarea costurilor unor afaceri

Cine sunt si cu ce se ocupa? Evaluatorul îsi focalizeaza munca pe anumite domenii, cum ar fi cel al evaluarii cladirilor, bunurilor imobiliare, masinilor, diferite sortimente de materii prime, bijuterii, antichitati, picturi si alte piese de arta etc. În majoritatea cazurilor, evaluatorul este implicat în vânzarea bunurilor evaluate, adica participa la licitatii, percepe comision pentru munca prestata sau este angajat la o companie de asigurari sau de o autoritate care percepe impozite si taxe etc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa determine pretul pentru evaluarile facute în scopul vânzarii sau al mostenirii etc. Evaluatorul face expertize de evaluare cu privire la starea vechimea si alte caracteristici ale bunurilor evaluate în conformitate cu legile, notificarile, regulamentele si evolutii de pret în vigoare. Acesta trebuie sa monitorizeze în permanenta toate legile în vigoare, sa le cunoasca foarte bine pentru a putea evalua exact pretul bunurilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri sau la locul de evaluare a bunurilor, sau direct în magazine (în functie de specializarea evaluatorului).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile si instrumente uzuale de birou, echipament de comunicatie, liste si cataloage de preturi, documente legale si carti.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul sau o facultate în domeniu, sa aveti aptitudini pentru calcule matematice si sa abordati munca sistematic.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?