Muzician

Muzician

Consemnarea notelor pe partitură
Consemnarea notelor pe partitură Pregătirea muzicii pentru un generic de film

Cine sunt si cu ce se ocupa? Muzicianul interpreteaza compozitii muzicale cu ajutorul unui anumit instrument muzical. Genul de compozitie muzicala variaza în functie de orientare, adica poate fi muzica clasica, pop, rock, country, populara etc. Muzicianul de muzica clasica poate fi si compozitor sau dirijor de orchestra.

Care sunt îndatoririle postului? Muzicianul poate fi solist, membru dintr-un grup trio, cvartet etc., poate fi membru al unei formatii sau poate face parte dintr-o orchestra. Membrul de grup sau formatie poate fi si cântaret. Pe lânga interpretarea în sine, activitatile implica repetitii ale pieselor muzicale împreuna cu ceilalti membri ai formatiei sau cu orchestra. Interpretarea poate avea loc în sali de concerte, la petreceri sau în cluburi, în studiouri de înregistrare. Muzicianul poate fi si compozitor si dirijor al propriei muzici.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de concerte, teatre, stadioane, cluburi etc. Munca în aer liber si de obicei peste orele de program, este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente muzicale, partituri, echipament de înregistrare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de muzica si sa aveti talent la muzica. Sa fi terminat conservatorul, sa aveti câtiva ani de practica în domeniu, sa aveti abilitatea de a cânta la cel putin doua instrumente muzicale în cazul când cântati muzica clasica. Alte tipuri de muzicieni pot avea mai putine studii de baza.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?