Dispecer în uzina electrică

Dispecer în uzina electrică

 Manipularea în camera de comandă cu ajutorul telefonului
 Manipularea în camera de comandă cu ajutorul telefonului  Controlul documentației dispeceratului  Marcarea stațiilor cu ace cu gămălie pe planul unei stații traformatoare  Pregătirea manipulării în fața schemei unei stații de transformare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Dispecerul este un muncitor auxiliar care raspunde de aprovizionarea cu electricitate în regiunea respectiva si statiile aferente si de întregul mod de functionare al retelei electrice din acea zona. Pot avea si alte responsabilitati.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa urmareasca informatiile de operare de la uzina la organizatii, daca este necesar sa remedieze defectiunile în caz de caderi de tensiune. Monitorizeaza si controleaza conditiile de alimentare cu energie si lucreaza pe linii si echipament de energie, regleaza aparatele sau pune alti muncitori sa faca acest lucru, daca este necesar.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În uzine de energie electrica. Lucrul în schimburi este inevitabil. Munca poate implica si protectia muncii celorlalti sau numai satisfacerea consumatorului.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de control si masurare si instrumente automatizate, inclusiv computere.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Studii superioare, abilitate de reactie rapida, concentrare la locul de munca si aptitudini tehnice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?