Pavator / turnător de asfalt / drumar

Pavator / turnător de asfalt / drumar

 Turnarea unui strat de asfalt - aplicare manuală
 Turnarea unui strat de asfalt - aplicare manuală  Turnarea unui strat de asfalt - prelucrarea suprafeței  Turnarea trotuarului și a bordurii  Executarea trotuarului  Șlefuirea carosabilului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca implica asezarea caramizilor, a pietrelor, a asfaltului si gudronarea suprafetei de pe trotuare, cai de acces si alte suprafete.

Care sunt îndatoririle postului? Acestea includ: sa masoare si sa delimiteze zona ce urmeaza a fi pavata, sa acopere si sa repare trotuare, pavaje si cai de acces, prin folosirea de materiale de pavare, dale si blocuri de diferite marimi - sa traseze bordura din piatra, sa faca fundatii, sa niveleze, sa plaseze si sa repare pavajele pentru trafic greu din piatra sparta, sa toarne suprafete de asfalt, sa astearna benzi izolatoare si de protejare a asfaltului pe fundament, sa toarne mixtura din pietris si bitum pe drumuri si pe trotuare, sa puna straturi de asfalt prin pulverizare de gudron, sa taie si sa dea o forma pietrei naturale, stâncilor, placilor, bucatilor de dale, caramizilor si cuburilor din beton precum si altor materiale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în aer liber, unde conditiile implica temperaturi înalte (din cauza asfaltului si a smoalei care fierbe), contactul cu substante chimice sau munca în conditii de vreme rea.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai folosite instrumente sunt cele manuale (ciocane, baroase, dalti, instrumente de masurat) si instrumente standard pentru constructii civile, boilere pentru asfalt si smoala, bene transportoare asfalt etc., plus abilitate în lucrul manual. Materialele principale sunt smoala / asfaltul si dalele de pavare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fiti absolventul unui curs de calificare, sa aveti dexteritate, conditie fizica, capacitate de lucru în echipa, anumit simt estetic, rabdare si precizie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?