Notar public

Notar public

Cine sunt si cu ce se ocupa? Notarul public redacteaza documente legale si certifica acte, fapte si declaratii importante din punct de vedere juridic.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asiste si sa certifice valabilitatea semnaturilor pe documente, sa asiste la depunerea de juraminte. Sa accepte documente în custodie (testamente, garantii) sau sa le transmita altor persoane. Gestioneaza munca asistentului notarial care este angajatul sau.

Poate fi consilier juridic, poate reprezenta clientii în procese în tribunale. Poate administra proprietati în calitate de reprezentant al proprietarului. Poate fi însarcinat cu alte functii de exemplu, de executor al falimentului unei averi imobiliare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? De obicei în birouri, dar unele activitati se desfasoara si în afara birourilor. În birouri lucreaza singur sau în parteneriat.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Reguli si reglementari economice si juridice, legi, informatii si tehnologie de comunicatie, baze de date electronice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?