Pilot de nave (în porturi)

Pilot de nave (în porturi)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Pilotul de nave si cel din porturi ajuta navele sa traverseze în siguranta de la si catre cheul sau locul lor de ancorare în porturi.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa urmareasca si sa îndrume în siguranta navele care circula în apele interioare sau pe lacuri, de-a lungul canalelor etc. Pilotii lucreaza peste tot unde navele trebuie sa fie ghidate de o persoana care cunoaste conditiilor locale specifice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe puntea de comanda a cuterului pilor, în birouri statiei de pilotare sau chiar pe nava care trebuie sa fie pilotata. Activitatea se desfasoara în conditii de vreme schimbatoare, sau la lumina semnalizatoarelor de nave. În anumite conditii, trebuie sa purtati echipament de salvare pentru siguranta dumneavoastra.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cuterul propriu al pilotului pentru transportul catre vas pe mare si o masina pentru transportul pe uscat, transmitator portabil radio, echipamente si aparate de navigatie, documente, reguli si reglementari în vigoare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de specializare în "pilotaj nave" sau un liceu similar cu diploma de bacalaureat. Sa aveti o vedere buna, sa apreciati corect distantele, sa aveti abilitate de orientare rapida în spatiu, sa judecati rapid situatia de la fata locului, sa aveti reactii rapide, sa hotarâti rapid în situatiile critice - toate sunt extrem de importante.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?