Tehnolog (industria tutunului)

Tehnolog (industria tutunului)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnologul din industria tutunului este persoana care monitorizeaza calitatea, procesarea, manipularea si fermentarea tutunului, productia de tigari, tigari de foi si alte produse din tutun.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa urmareasca întregul proces tehnologic de prelucrare a tutunului, începând de la cultivarea acestuia si pâna la obtinerea de produse finite din tutun - sa lucreze la documentatia tehnologica pentru activitati agronomice pe perioada plantarii, cresterii, recoltarii si uscarii tutunului, sa estimeze calitatea frunzelor de tutun, sa proceseze si sa produca tigari si alte produse din tutun - sa opereze cu masinile de prelucrat tutunul - sa controleze respectarea tehnologiei respectiva - sa organizeze diferite operatiuni de prelucrare a tutunului.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În locuri deschise si închise, în centre de colectare frunze de tutun, ateliere si hale de lucru unde exista zgomot si praf, concentratii scazute de amoniu si alcool metilic. Se folosesc echipamente speciale de protectie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini si echipamente de taiat, uscat, curatat de praf frunzele de tutun, masini pentru prelucrarea tigarilor si împachetarea lor, aparate de control si de masurat pentru reglarea temperaturii si umiditatii, vehicule de transport si materiale auxiliare - diferite tipuri de adezivi, hârtie pentru tigari, cerneala tipografica etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sau sa aveti diploma de licenta în "tehnologia tutunului si a produselor din tutun" sau ceva similar. Sa aveti cunostinte de planificare, calitati de organizator, cunostinte tehnice, sa puteti lucra în echipa, sa fiti un bun întreprinzator, sa aveti un simt al pipaitului si un miros dezvoltat, lucru extrem de important.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?