Sericicultor / crescător viermi de mătase

Sericicultor / crescător viermi de mătase

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui crescator de viermi de matase cuprinde o gama larga de activitati legate de cresterea viermilor de matase, obtinerea coconilor, întretinerea viermilor de matase si a duzilor precum si oferirea de coconi spre vânzare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa construiasca, sa repare si sa dezinfecteze camerele unde se cresc viermi de matase, sa asigure frunze de dud pentru hrana viermilor de matase - sa aiba grija de viermii de matase în timpul perioadei de somn - sa curete locurile unde se administreaza hrana - sa îngrijeasca viermii de matase în timpul formarii coconilor - sa depoziteze coconii, sa aplice substante contra daunatorilor - sa ofere viermi de matase spre vânzare.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În spatii special amenajate, unde se cresc viermi de matase si în aer liber când se culeg frunze de dud necesare hranei sau paie si ierburi necesare în perioada formarii coconilor. Ocupatia are caracter sezonier. Se desfasoara în echipament de lucru.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Camere unde se cresc viermii de matase; lazi, rafturi, rame, hârtie speciala pentru paturi, foi de polietilena, hârtie perforata, cosuri pentru strânsul frunzelor de dud etc.; instrumente de culegere si taiere frunze de dud; termometre, higrometre, soba, ustensile de curatat si dezinfectat.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi urmat un curs de initiere în domeniu - de preferat sa fi terminat o scoala profesionala cu specialitate agricultura. Sa aveti auto-disciplina, responsabilitate si sa fiti politicos cu clientii în cazul când sunteti implicat în vânzari.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?