Publicist

Publicist

Controlul manuscrisului înainte de intrarea în tipar
Controlul manuscrisului înainte de intrarea în tipar Corespondență cu scriitorii publicați

Cine sunt si cu ce se ocupa? Publicistul se ocupa cu publicarea de carti - de fictiune, romane, carti stiintifice si literatura populara - cu periodice, produse audio si video, precum si cu distribuirea lor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa dezvolte politica de publicare a companiei - sa puna la dispozitie finantarea pentru publicatii - sa organizeze si sa controleze lucrarile care urmeaza a fi publicate, redactarea, prezentarea grafica, tiparirea - sa înregistreze filme si compozitii muzicale - sa încheie contracte cu alte unitati pentru distribuirea produselor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri, edituri, studiouri de înregistrare audio si video. Publicistii se pot întruni pentru discutii cu scriitorii si autorii la târguri de carte, la conferinte, în expozitii sau în locuri similare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de birou, publicatii de specialitate, tehnologia informatica, cataloage, documente de reglementare, manuscrise originale ale autorilor, echipamente audio si video.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, în domeniul stiintelor umaniste, filozofie, muzica sau arte. Sa aveti calitati intelectuale dezvoltate, cunostinte ample, calitati manageriale, de comunicare, spirit întreprinzator, capacitatea de a lua decizii în mod independent si sa stiti sa lucrati în echipa.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?