Geograf

Geograf

Compararea datelor cercetării de teren cu harta fizică a județului
Compararea datelor cercetării de teren cu harta fizică a județului Verificarea pe planșă a prognozelor despre erodarea bazinului unui râu

Cine sunt si cu ce se ocupa? Geograful face investigatii cu privire la natura, studiaza medii din tara si din diferite parti ale lumii, studiaza mediul înconjurator, se ocupa de conservarea conditiilor si a resurselor naturale; de dezvoltarea si caracterizarea activitatilor umane si a economiei dintr-o anumita tara sau regiune a lumii. Exista o tendinta de specializare fie în geografia fizica - care studiaza trasaturile fizice ale pamântului - fie în geografia umana - focalizata pe studii de activitati si organizare umana.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze în programe de cercetare pentru explorarea geografica - sa urmareasca, sa se documenteze, sa proceseze date si sa faca analize ale fenomenelor si proceselor explorate - sa faca cercetari comparative - sa interpreteze rezultatele - sa emita prognoze, diagrame, harti, scheme - sa elaboreze publicatii stiintifice si de popularizare. Geografii pot lucra si în calitate de consultanti, la întocmirea hartilor, pot face studii si pot interpreta date.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În interior, în birouri, laboratoare, statiuni de cercetare etc., si în aer liber - când fac cercetari pe teren. Pe teren poarta echipamente speciale de lucru. Unii calatoresc pentru lungi perioade de timp departe de casa.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Aparate de masura si expertiza, instrumente, harti, fotografii aeriene, fotografii luate din spatiu sau de sateliti, date de laborator, publicatii stiintifice si de specialitate, echipament uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate, sa aveti diploma de licenta în specialitatea geografie. Sa aveti conditie fizica buna, vedere buna, simtul culorilor, o perceptie corecta a formelor si spatiului, abilitate de a va concentra, sa fiti un fin observator si sa va puteti dezvolta capacitatile intelectuale.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?