Metrolog

Metrolog

Utilizarea unei băi termometrice de etalonare
Utilizarea unei băi termometrice de etalonare Folosirea ustensilelor de laborator pentru măsurarea frecvenței Folosirea balanței în vid pentru a determina greutatea unei probe Banc de testare a conductorilor electrici

Cine sunt si cu ce se ocupa? Metrologul asigura masuratori ale cantitatilor fizice - greutate, distanta, suprafata, capacitate, masa si asa mai departe - pe baza unui set unificat, precis si comparabil de masuri la nivel national si international. Aceasta poate include si masurarea curentului electric, a temperaturii, a intensitatii luminii s.a.m.d.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa creeze, sa investigheze, sa conserve si sa utilizeze standarde nationale pentru masuratori ale cantitatilor fizice - sa lucreze, sa testeze si sa implementeze noi metode de masuratori - sa exercite control metrologic si supravegherea mijloacelor de masurare, sa identifice marimi si erori ale surselor de eroare, sa stabileasca fiabilitatea mijloacelor de masurare. Poate da sfaturi altora, inclusiv comitetelor guvernamentale, poate rezolva probleme în acest sens.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În laboratoare si birouri unde mediul de lucru nu ridica probleme deosebite.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente de masurat - standarde, masuratori, tabele, sisteme de masurat, echipament de testat, cu diferite grade de acuratete, computere, programe de calculator; normative, documente, documentatie tehnica, carti de referinta, cataloage.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate cu diploma de licenta în domeniul stiintelor tehnice, de preferat fizica, matematica, chimie. Sa aveti putere de concentrare, sa fiti atent, sa aveti precizie si auto-disciplina, toate foarte importante.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?