Logoped

Logoped

Lucrul cu o fetiță cu deficiențe de vorbire
Lucrul cu o fetiță cu deficiențe de vorbire Exersarea rostirii cuvintelor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Logopedul lucreaza în domeniul prevenirii si reabilitarii persoanelor cu deficiente de vorbire si comunicare, copii, adulti si persoane în vârsta.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze cu cei ale caror deficiente le provoaca dificultati de vorbire si exprimare, în limbajul scris si oral si dificultati de comunicare.

Lucreaza cu copiii care

prezinta semne de dezvoltare lenta a vorbirii sau au anumite defecte specifice de vorbire sau cu adulti si persoane în vârsta care, ca urmare a unei boli sau a unui traumatism, de exemplu un cancer al laringelui sau un accident vascular nu se mai pot exprima prin vorbire si în scris si nici nu pot întelege vorbirea si scrierea altora.

Pe baza diagnosticelor si îndrumarilor medicilor, logopedul actioneaza în echipa cu alti specialisti, elaboreaza si evalueaza terapii adecvate pentru depasirea problemelor de comunicare si de vorbire. Independent, practica terapie pentru reabilitarea efectiva a celor cu probleme de comunicare si cognitive. Recomanda folosirea diferitelor obiecte ajutatoare, de exemplu computere, camere de luat vederi, aparate de sonorizare etc., lucreaza alaturi de pacienti si le evalueaza progresele înregistrate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În centre de sanatate publice sau private, fie ca angajat, fie ca persoana independenta. Orele depind de tipul de loc de munca unde lucreaza logopedul.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?