Gunoier

Gunoier

Încărcarea pubelelor
Încărcarea pubelelor Utilizarea mașinilor de salubritate Vizitarea locurilor de colectare a gunoaielor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Gunoierul este persoana care colecteaza resturile menajere si le îndeparteaza din cladiri, curti, strazi si alte locuri publice.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa colecteze gunoaiele, sa le puna în containere mari; sa colecteze gunoaiele si sa le încarce în vehicule speciale. În unele tari se face colectarea deseurilor menajere pentru reciclare. Gunoierii lucreaza în echipe, de obicei un membru al echipei conduce masina de gunoi, iar ceilalti mânuiesc si descarca lazile de gunoi în masini.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cladiri, curti, pe strazi si în alte locuri publice, se lucreaza în aer liber, cu expunere la mizerie, praf si mirosuri de gunoaie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de curatat, carucioare pentru gunoi, pubele pentru gunoaie, manusi groase de protectie si alt echipament de protectie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare la locul de munca, sa aveti rabdare, sa cunoasteti regulile de sanatate si protectia muncii si sa aveti conditie fizica buna. Lucrati de regula în echipa.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?