Tehnician siguranta traficului aerian

Tehnician siguranta traficului aerian

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tehnicianul responsabil cu siguranta traficului aerian îndeplineste sarcini tehnice cu privire la proiectarea, instalarea, operarea, întretinerea si repararea sistemelor de control al traficului aerian si de navigatie aeriana.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa ofere ajutor tehnic la proiectarea si instalarea sistemelor specifice de navigatie aeriana si de urmarire si detectare a avioanelor; sa ajute la supervizarea tehnica a constructiei, instalarii si punerii în functiune a sistemului si echipamentului de navigatie aeriana cu baza la sol, sa ajute la întretinerea si reparatia acestuia, sa asigure respectarea standardelor si a recomandarilor; sa modifice echipamentul existent de navigatie aeriana de la sol pentru a-l adapta noilor proceduri de control al traficului aerian.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general în birourile de pe aeroporturi sau în încaperi similare si la bordul navelor aeriene.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament de control al traficului aerian, tehnologie informatizata, telefon, fax si eventual alt echipament de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate de preferinta cu specializare în tehnologia traficului aerian sau ceva similar, sa fi absolvit un curs pentru operator masini trafic aerian; sa aveti îndemânare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?