Inspector comercial / măsuri si greutăti

Inspector comercial / măsuri si greutăti

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inspectorul comercial / inspectorul responsabil cu masurile si greutatile examineaza locurile unde se desfasoara activitatea comerciala pentru a se asigura de utilizarea corecta a masurilor si greutatilor la lucru si monitorizeaza aplicarea reglementarilor de preturi sau de cântarire, referind cazurile importante functionarilor superiori si directorilor guvernamentali. În anumite împrejurari, pot fi împuterniciti sa recurga la actiuni în justitie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa examineze locurile unde se face comert pentru a se asigura de folosirea masurilor si greutatilor corecte la lucru; monitorizeaza respectarea regulamentelor de preturilor; monitorizeaza descrierea bunurilor si produselor si se asigura ca descrierile corespund cu produsele, se ocupa în general de probleme privind protectia consumatorilor în general.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general în birouri sau spatii similare, însa inspectorii comerciali merg frecvent pe teren, la magazine si în alte locuri unde se face comert, pentru verificari si investigatii cu privire la reclamatii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia informatizata, telefon, fax, eventual alt echipament de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate, sa aveti rabdare, sa puteti comunica usor cu oamenii, sa aveti abilitatea de a va exercita autoritatea si de a câstiga respectul oamenilor.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?