Dresor de animale sălbatice

Dresor de animale sălbatice

Cine sunt si cu ce se ocupa? Dresorul îmblânzeste animale salbatice, de exemplu, lei, tigri, elefanti etc. Acesta are ca obiectiv îmblânzirea animalelor pentru ca acestea sa apara în numere de spectacole de circ. Pe lânga spectacolele din circuri, mai poate lucra si în gradini zoologice.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa antreneze animalele; sa le pregateasca si sa le îmblânzeasca; sa le hraneasca; sa le tina custile curate; sa le antreneze, sa îmblânzeasca animalele salbatice folosind diferite metode, de exemplu recompense pozitive sau negative etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În circuri sau gradini zoologice. Se lucreaza în deplasari pe perioade lungi iar acest lucru implica o viata nomada.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Bice, diferite alimente, mingi, materiale de curatenie etc. Îmblânzitorii folosesc acestea instrumente pentru îmblânzirea animalului, pentru a-l hrani, a-l tine curat si a prezenta spectacole.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Este important pentru îmblânzitorul de animale sa iubeasca animalele, sa fie foarte bine informat despre modul de viata al animalelor. Trebuie sa aiba rabdare, perseverenta, sa poata comunica usor cu animalul si sa aiba conditie fizica buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?