Contabil de management

Contabil de management

Cine sunt si cu ce se ocupa? Contabilul de management asista firmele sau persoanele particulare în afaceri, în firme, în procedurile economice, financiare, fiscale si administrative si corecteaza si îndruma practica de tinere a registrelor contabile.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa administreze si sa îndrume companiile, sa asigure gestionarea activelor, expertize si îndrumare tehnica, sa faca audit si inspectii financiare, sa dea sfaturi cu privire la contracte si contabilitate, sa asigure consiliere în dreptul comercial, sa faca audituri si pentru a verifica balante, conturi, registre si alte documente din sistemul de contabilitate, sa dea sfaturi cu privire la taxe si impozite. În plus, sa faca inspectii de auditare la firme si companii unde se anticipeaza o inspectie oficiala a conturilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Poate lucra în departamente de specialitate, alaturi de alti colegi, sau ca liber profesionist.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Sistemul contabil, pachetele de aplicatii elaborate special pentru contabilitatea si impozitarea comerciala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti studii universitare sau de nivel echivalent, cu specializare în functie de zona de responsabilitate în care lucreaza (administratie, finante, audit sau planificare), urmata de perioada de formare într-un mediu comercial.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?