Culegător / vânzător de plante medicinale

Culegător / vânzător de plante medicinale

Prezentarea produselor farmaceutice obținute din plante
Prezentarea produselor farmaceutice obținute din plante Sfătuirea clienților care urmează un tratament naturist

Cine sunt si cu ce se ocupa? Acesta aduna, prepara si vinde în vrac sau cu amanuntul diferite plante, radacini, flori si derivatele lor, în scop medicinal sau nutritiv.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa extraga esenta din ierburile de leac, sa le amestece, sa prepare din ele diferite medicamente si preparate. Sa consilieze cumparatorii asupra remediilor naturale, sa le explice proprietatile plantelor si modul de folosire a acestora în cosmetica, productie alimentara si ca supliment de dieta.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în magazine specializate, fie ca proprietar, fie ca angajat. Poate lucra si pentru o societate sau în laboratoarele care prepara produse din plante medicinale, sau în clinici private specializate pe medicatie naturista.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Plante si produse din plante, containere, pachete, rafturi pentru stocat si pastrat plante. Cântare precise, aparate de masura pentru cantitati mici. Daca este si cultivator de plante medicinale, are nevoie de echipament obisnuit de horticultura. Daca tine un magazin de ierburi medicinale foloseste ustensile si echipamente pentru vânzarea cu amanuntul - casa de marcat, computer, rafturi etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Studii medii sau universitare. Exista si cursuri universitare de specialitate. Trebuie sa cunoasca proprietatile plantelor, tehnici si metode de cultivare. Pentru a putea identifica si recomanda remediile adecvate, trebuie sa aiba cunostinte de chimie, biologie, farmacie si legislatie cu privire la medicamentele si produsele farmaceutice pe baza de plante. Daca are un magazin, cunostintele de specialitate trebuie sa fie completate de calitati de management. Trebuie sa cunoasca tehnici de administrare si management, pentru a controla si dezvolta productia, procesarea si comercializarea de plante medicinale si derivate ale acestora.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?