Inspector în constructii

Inspector în constructii

Verificarea respectării cotelor din proiectul de construcție
Verificarea respectării cotelor din proiectul de construcție Instruirea dirigintelui de șantier asupra unor modificări ale construcției

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inspectorul în constructii monitorizeaza si controleaza procedeele tehnologice si parametrii tehnici ale procesului de constructie. Verifica daca cladirea se construieste în conformitate cu documentatia din proiect si cu conditiile definite în autorizatiile de constructie si daca sunt respectate normele de protectie a muncii si sanatate pentru lucratorii angajati la ridicarea cladirii. Verifica daca în procesul de ridicare a cladirii sunt amenintate conditiile de mediu si de interesele publice. Poate fi angajat de o companie de constructie, de administratia de stat, dar poate lucra si ca liber profesionist.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa monitorizeze procesul de ridicare al cladirii; sa monitorizeze calitatea si cantitatea de munca depusa si daca este în conformitate cu documentatia din proiect, cu autorizatia de constructie, cu normele si contractele tehnice; sa mentina contactul cu maistrul de echipa, cu sub-contractorii; sa negocieze si sa se consulte cu ceilalti parteneri si institutii implicate în constructie; sa noteze în jurnalul cladirii stadiul constructiei si progresul înregistrat.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În interior si în exterior - conditiile pot fi diferite, de la conditii de vreme schimbatoare la santiere unde se lucreaza în praf, în caldura, frig sau umiditate etc. Inspectorul de cladiri se deplaseaza de la un teren la altul, face inspectii la înaltime si se poate deplasa pe mai multe santiere în aceeasi zi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Automobil, echipament de birou, telefon, telefon mobil, calculator, laptop, calendar, jurnal zilnic, diferite instrumente de masura - metru topografic, benzi, nivela cu apa etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin o scoala tehnica de constructii sau liceul cu profil în constructii. Uneori este necesara trecerea unui examen organizat de camera pentru inspectorii de constructii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?