Inginer organizarea muncii (aparate electronice)

Inginer organizarea muncii (aparate electronice)

Cine sunt si cu ce se ocupa? Un astfel de inginer stabileste de câti muncitori si de cât timp este nevoie pentru fiecare procedura tehnologica daca se utilizeaza un anumit echipament, o anumita masina, instrument sau unealta.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa analizeze procedeele tehnologice în procesul de productie a aparatelor electronice, sa pregateasca studii de folosire a timpului (sa faca asa zisa oglinda a muncii zilnice). Sa analizeze si sa evalueze aceste studii de folosire a timpului si, pe baza acestor analize sa elaboreze norme de productie sau sa evalueze normele si standardele de lucru existente, timpul si personalul necesar pentru productia de aparate electronice. Lucratorii din atelierele de productie si cei din fabrica sunt platiti în functie de norme si standarde. Sa faca analize ale modului în care sunt aplicate normele de productie definite, sa analizeze calitatea productiei (numarul de rebuturi). Sa sugereze proceduri de lucru noi si mai eficace pentru realizarea unei productivitati mai mari si pentru obtinerea unei calitati mai bune în productia de aparatura electronica. Sa elaboreze proiecte complexe de organizare a muncii, sa creeze seturi de norme si standarde complexe de forta de munca, timp si personal administrativ necesar în productia de aparatura electronica. Poate detine functia de director cu organizarea si normarea muncii. Coopereaza cu ceilalti tehnicieni responsabili de pregatirea si planificarea procesului de productie a aparaturii electronice; în majoritatea cazurilor coopereaza cu tehnologi si cu directorii de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri sau încaperi similare sau direct în ateliere sau fabrici. În atelierele unde se produc elemente si componente electronice mediul de lucru este curat, chiar steril, lucrându-se în echipament special.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite aparate de masura, cronometre, computere, ceasuri, echipamente uzuale de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala medie profesionala în domeniul electronicii (de exemplu, inginerie electrica cu specializare în curent de joasa tensiune) sau sa aveti studii superioare în electronica si microelectronica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?