Biochimist

Biochimist

Verificarea și stabilirea compozișiei chimice a produselor
Verificarea și stabilirea compozișiei chimice a produselor Folosirea microscopului Prelevarea de mostre pentru studiul microscopic

Cine sunt si cu ce se ocupa? Biochimistul face studii si cercetari în stiintele chimice în legatura cu procesele chimice care au loc în organismele vii. Biochimistul poate lucra în companii de medicamente, în biotehnologie, în industria alimentara sau industria agro-chimica. Exista biochimisti care lucreaza în serviciile de sanatate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca cercetari si experimente cu privire la compozitia, functiile si procesele chimice din organismele vii pentru a gasi diferite aplicatii practice pentru descoperirile sale ca sa rezolve problemele din diferitele domenii de productie. Sa faca teste si analize pentru stabili compozitia chimica a organismelor, apoi experimente pentru a vedea cum reactioneaza aceste organisme la diferite teste, cum ar fi: actiunea substantelor chimice din alimente, medicamente, seruri, hormoni si alte substante. Sa studieze aspectele chimice ale formarii anticorpilor din sânge si alte fenomene biochimice. Sa faca munca de cercetare cu privire la îmbunatatirea conservarii alimentelor si cresterii valorii lor nutritive. Sa faca aplicatii de biochimie în productia de medicamente, alimente, agricultura, medicina, sanatate publica si în alte domenii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În laboratoare, în centre de cercetare sau medii similare. Se pot produce accidente industriale când se folosesc anumite produse sau în momentul testelor care pot cauza boli, alergii sau infectii.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ustensile uzuale de laborator.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat facultatea în domeniul biochimiei. Sa manifestati un interes profund pentru munca de cercetare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?