Majordom / valet

Majordom / valet

Cine sunt si cu ce se ocupa? Majordomul este însarcinat cu administrarea si organizarea activitatii servitorilor si angajatilor dintr-un gospodarie mai mare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa verifice curatenia si eficienta muncii angajatilor si servitorilor; sa angajeze si sa instruiasca personalul; sa achizitioneze si sa distribuie diferite provizii si articole de uz casnic si de curatenie, sa controleze notele de cheltuieli ale casei; sa pregateasca uneori si sa serveasca mesele, sa faca curatenie si sa presteze si alte activitati casnice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? De obicei în interiorul caselor particulare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Produse de curatenie, cârpe de curatat podele, farase, maturi, documente referitoare la tinerea unei gospodarii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii medii, dar trebuie sa cunoasteti foarte bine regulile de eticheta. Exista cursuri speciale pentru majordomi sau valeti, dar în majoritatea tarilor cursurile sunt de management hotelier, relatii publice si regulile de eticheta.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?