Proiectant / desenator tehnic

Proiectant / desenator tehnic

Pregătirea fișierului unei piese în programul AUTOCAD
Pregătirea fișierului unei piese în programul AUTOCAD Realizarea unei matrițe pentru un flanc de anvelopă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Proiectantul (desenatorul tehnic) deseneaza obiecte mecanice si tehnice, componente si echipamente industriale. (Unele functii inferioare sunt cunoscute sub numele de trasor, dar termenul este învechit acum în epoca computerelor).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa transpuna pe hârtie proiecte, sa faca desene tehnice pentru piese, echipamente industriale, masini si alte produse, fie electrice, fie mecanice; sa urmareasca elaborarea proiectului unei fabrici industriale sub îndrumarea inginerilor; sa încerce sa armonizeze elementele unui proiect bun cu cerintele tehnice. Sa specifice clar cerintele tehnice care urmeaza a fi puse în practica, astfel încât muncitorii sa poata reproduce produsul exact.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de proiectare si desen.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Plansete de desen, creioane, rotring-uri si alte echipamente de desen, precum si program asistate de calculator, cum este AUTOCAD.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat cel putin liceul, sau un liceu industrial cu specializare în desen tehnic. Sa aveti cunostinte temeinice de desen tehnic. Sa va adaptati rapid la noua tehnologie. Sa lucrati constant, sa va actualizati cunostintele în domeniul desenului tehnic, sa aveti înclinatii pentru desen tehnic asistat de calculator.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?