Acordor de piane

Acordor de piane

Acordarea unei pianine cu ajutorul ciocanului de acordaj
Acordarea unei pianine cu ajutorul ciocanului de acordaj Acordarea unui pian dintr-o sală de concert Pregătirea pianului pentru concert Deșurubarea rozetei unei pianine Desfacerea capacului Strângerea unui șurub Pilirea ciocănelelor unei pianine Reglarea pârghiilor unei pianine Îndreptarea ciocănelelor unui pian Ajustarea spațiului dintre ciocănele cu ajutorul unui instrument special

Cine sunt si cu ce se ocupa? Acordorul de pian testeaza si acordeaza pianul pâna când obtine sunetul corect. Acordorul de pian poate fi specializat pe diferite tipuri de piane sau pe alte instrumente, cum ar fi harpa etc.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa testeze pianul pentru a gasi sunetul corect si sa-i mentina mecanica în stare corespunzatoare. Face sa vibreze diapazonul si apoi compara sunetul cu cel produs de corzi; regleaza tensiunea din corzi pâna când sunetul corespunde cu cel al diapazonului de acordaj; acordeaza corzile urmatoare prin comparatie cu cele acordate deja mai înainte; poate sa repare instrumente si sa înlocuiasca partile deteriorate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În fabrici unde se produc si se repara piane, sau la adresele clientilor. Meseria este extrem de dificil de învatat din cauza lipsei de profesionisti în domeniu.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumente de reparat si de acordat, cum sunt chei fixe, surubelnite etc., si diapazonul de acordaj.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Desi trebuie sa stiti sa cititi notele muzicale, nu vi se cer studii speciale. Cel mai important lucru este însa sa aveti auz absolut sau o ureche muzicala buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?