Frânghier

Frânghier

Cine sunt si cu ce se ocupa? Frânghierul lucreaza la masina care asambleaza firele subtiri din care este alcatuita o frânghie si le transforma într-o funie strâns rasucita.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa puna bobinele de material pe masina, sa întinda firul pe fusele masinii, sa scoata bobinele sau rolele produse în final sa înnoade de fiecare data firele când se rup. Frânghierul foloseste materiale diverse, cum ar fi ierburi aspre, fibre plastice, elastice sau rigide, de diferite grosimi, în functie de tipul de frânghie si scopul pentru care este confectionata. Lucreaza cu materiale mai delicate cum sunt nailonul, bumbacul, matasea, folosite în special la industria textilelor si pentru decoratiuni.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Lucreaza cu fibre, iar acestea pot elibera uneori particule iritante, care pot produce alergii si boli profesionale.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Bobine, fibre, fuse, textile si diferite tipuri de masini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Este o meserie industriala. Pentru a îndeplini aceste sarcini studiile primare sunt suficiente. Calificarea se obtine odata cu experienta de la locul de munca si cu practica în productie.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?