Liftier

Liftier

Cine sunt si cu ce se ocupa? Liftierul însoteste persoanele care folosesc lifturile. Deserveste persoanele care folosesc liftul si încearca sa evite pe cât posibil accidentele si daunele.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa deschida usile de la lifturile din hoteluri, magazine, sa asiste clientii pe perioada urcarii lor cu liftul, sa-i întrebe la ce etaje vor sa urce sau sa coboare, sa opereze lifturile, sa-i ajute la caratul bagajelor, pachetelor, scaunelor cu rotile etc. Liftierul trebuie sa aiba grija de buna functionare a liftului. În caz de avarie sau oprire fortata, acesta trebuie sa contacteze echipa tehnica pentru reparatii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În interior, de obicei în spatii închise. Liftierul nu trebuie sub nici o forma sa sufere de claustrofobie. Trebuie sa stie sa fie placut cu oamenii, sa fie capabil sa comunice cu acestia. Munca implica adesea perioade lungi de stat în picioare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Chei, coduri, telefoane în caz de urgente, instrumente mici pentru rezolvarea problemelor minore de reparatii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa aveti studii medii. Promovarea înseamna sa parasiti aceasta ocupatie si sa va gasiti alta, cum ar fi portar, operator, curier fie chiar în cadrul aceleiasi companii, fie într-o companie noua. Pentru a fi promovat în general trebuie sa aveti o pregatire generala în domeniul limbilor straine, sa aveti carnet de conducere sau o calificare profesionala într-un domeniu sau altul. Liftierul trebuie sa stie sa se poarte cu oamenii si sa aiba o tinuta îngrijita.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?